Eğitimciler Ortaokulu: Öğrenciyi eğitimin merkezine koyarak veli, öğrenci, okul iletişiminin aktif ve sürekliliğinde aile ortamı oluşturarak 18 yıllık Butik okul deneyimiyle öğrencilerini geleceğe hazırlar.

KOÇ ÖĞRETMEN:

Okulumuzda her öğrencinin bir koç öğretmeni bulunmaktadır.  Koç öğretmeni öğrencisinin ders programını, devamsızlığını, sınav notlarını, tüm ders öğretmenlerinin öğrenci ile ilgili görüşlerini kısacası öğrencisinin özelden genele tüm akademik süreci, tutum ve davranışlarını takip ederek belirli periyotlarla velisini bilgilendirir.

LGS SÜRECİ:

Öğrencilerimize hafta içi ve hafta sonu ilave ders takviyeleri yapılmaktadır. Amacımız, öğrencilerimizin 5. sınıf itibariyle konu eksiği kalmadan onlara test çözme alışkanlığı kazandırarak sınavlara hazırlamaktadır.

Bu sebeple temel derslerde konu bitiminden sonra Konu Değerlendirme Sınavı (KDS) uygulanır ve sınav sonucunda göre kazanım değerlendirmeleri yapılarak eksiklerinin tamamlanması sağlanır.

Eksikler tamamlandıktan sonra Türkiye genelinde sıralamalarını görmek amacıyla Genel Değerlendirme Sınavı (GDS) uygulanır. Amacımız, öğrencilerimizin varsa eksiklerini görmek, yerinde ve zamanında müdahale ederek hem LGS kaygılarını minimuma indirmek hem de başarılarını yükseltmektir.

YABANCI DİL

Milli Eğitim Bakanlığının ortaokul için belirlemiş olduğu genel kazanımların üzerine; yabancı dili doğru kullanım için konulan hedeflere yönelik iç motivasyonu ve becerileri kazanmış, iletişim becerilerini yükselterek, projeye dayalı çeşitli araştırma teknikleri ile grup ve bireysel sunum yeteneğini gelitşiren öğrenme yöntemleri uygulanır.

Yabancı dil dersleri Türk ve Yabancı öğretmenler tarafından yürütülür. Birinci yabancı dil İNGİLİZCE'nin yanı sıra ikinci yabancı dil ALMANCA seçmeli ders olarak verilir.