LOGOMUZUN ANLAMI

Logomuz Neden Sarı???

Sarı; Güneşi, hububatı ve düşünce gücünü temsil eder. Akıl, hareket, seyahat, iletişim ve güveni temsil eder.

Kanada’nın Alberta Üniversite’sinde güzel sanatlar profesörü olan Harry Wohlfarth, renkler üzerinde bir dizi araştırma yaptı. Araştırmasında, eğitim araçlarını, sınıf ve okul çevresini belli zaman aralıklarında çeşitli renklere boyadı. Her seferinde öğrencilerin tavrını ve başarı derecelerini ölçtü ve neticede Sarı ve sarının karışımı olan açık renklerde, öğrencilerin daha uyumlu ve daha başarılı olduğu ortaya çıktı.

Sarı rengi ışığın, sevincin, üretim ve verimliliğin rengidir. İnsana sevinç ve coşku verir, canlılık ve neşenin rengidir. Sarı renk sıcak ve ilham verici en parlak renktir. Bilgiyi ve bilgeliği ifade eder.
Psikolog Alexander Schauss, Renklerin insan beyni üzerindeki tesirleri adıyla ikinci bir araştırma daha yaptı. Araştırma sonuçlarında SARI rengin, renk algılama merkezi olan Reticular bölgesindeki sinir uçlarını çok düşük bir biyoelektrik akımı ile uyardığını ortaya çıkardı. Kırmızı, koyu mavi, siyah gibi sıcak renklerin, sinir uçlarını daha yüksek bir biyoelektrik akımı ile uyardığını da keşfeden araştırmacı, yüksek akımla uyarılan sinir uçlarının kan basıncını, ruhsal gerginliği ve kandaki şeker oranını artırdığını ifade ediyor.
Sarı renk zihin faaliyetlerini arttırır ve insana cesaret verir. Bu nedenle, sorumluluk ve yönetim gerektiren işlerde başarılı olan birinin sarı rengini seviyor ve tercih ediyor olması bilinçlidir.
Son olarak güneşin rengi olan sarı; mental çabayı, zihinsel parlaklığı, iyimserliği, sevgi ve merhameti içerir. Bu renk yeni fırsatların, akıllılığın ve bilgiyle tanışan birisini yansıtabilir. Şakacılığı, aydınlığı, yaratıcılığı, samimiyeti ve hayata karşı rahat bir tutumu simgeler.

Logomuzda bulunan sekiz topun anlamı;